logo_old_color-1

Uitstekend

beoordeeld met 8,3

Training situationeel leiderschap
Om effectief leiding te geven, is het essentieel om je leiderschapsstijl af te stemmen op de specifieke behoeften van de medewerker. Het aansturen van een beginnende medewerker vraagt een andere aanpak dan het begeleiden van een ervaren kracht.
Leiderschap afstemmen op specifieke behoeften
Wat houdt de training in?

Leidinggeven omvat een scala aan methoden om je medewerkers te sturen. Dit kan variëren van duidelijke opdrachten tot het delegeren van taken. In essentie draait leidinggeven om beïnvloeding: jouw gedrag als leidinggevende beïnvloedt het gedrag van je medewerker, wat leidt tot de gewenste resultaten.

Om effectief leiding te geven, is het essentieel om je leiderschapsstijl af te stemmen op de specifieke behoeften van de medewerker. Het aansturen van een beginnende medewerker vraagt een andere aanpak dan het begeleiden van een ervaren kracht. Zelfs wanneer je een ervaren medewerker een nieuwe taak toewijst, kan het voorkomen dat je in het begin extra begeleiding moet bieden. Deze begeleiding kan bestaan uit duidelijke instructies, maar ook uit motivatie, vooral als de medewerker de relevantie van de taak nog niet volledig begrijpt. Met andere woorden, naast de ervaring van de medewerker, wordt de benodigde leiderschapsaanpak ook beïnvloed door de aard van de taak.

Programma: Inleiding tot Situationeel Leiderschap Identificeren van leiderschapsstijlen Aanpassen van leiderschapsstijlen aan individuele medewerkers Praktische toepassing in de werkomgeving Evaluatie en wat ga jij doen?

Wat kun je na deze training?

Na afloop van deze dag beschik je over concrete inzichten en handvatten om je medewerkers effectief aan te sturen, wat resulteert in betere prestaties en samenwerking.

Je ontwikkelt met deze training de volgende competenties

 

  • Situationeel leiderschap
  • Effectieve communicatie
  • Aanpassingsvermogen van leiderschapsstijl
  • Begeleiding en instructie bieden
  • Motiveren en inspireren van medewerkers

Duur van de training

Deze training is een 1 daagse interactieve en praktijkgerichte dag van 09:30 uur tot 15:30 uur.

Vragen?

Neem gerust contact op, dan helpen wij graag verder.

Al overtuigd?

Waarom kiezen mensen voor ons?

Heb je belangstelling voor deze training, vul dan het formulier hieronder in. Heb je nog vragen? Stel ze via het formulier, telefonisch of via e-mail.

Liever eerst kort contact

Altijd via e-mail of telefoon bereikbaar

Meer weten? Een vrijblijvende afspraak plannen of gewoon eens met ons van gedachten wisselen? Het kan allemaal. We gaan graag met je in gesprek!

Telefonisch zijn we bereikbaar via +31 (0)6 53 81 34 06 voor vragen of meer informatie. Via e-mail kun je ons ook altijd berichten op info@tripleblended.nl

Je kunt ook via onderstaande knop rechtstreeks een afspraak inplannen in onze agenda.

FAQ
Veelgestelde vragen

Heb je nog een aantal vragen, hiernaast vind je de meestgestelde. Kan je je antwoord hier niet vinden? Dan kun je altijd even bellen.